TÜRKİYE Haber Girişi : 15 Temmuz 2024 19:10

Doğu'da 15 Temmuz Destanı'nın Yazıldığı Yerdi KARS

Doğu'da 15 Temmuz Destanı'nın Yazıldığı Yerdi KARS
Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişimi sırasında 16 tank, 25 zırhlı araç ve 11 askeri kamyonun kuşattığı Kars..

Doğu'da 15 Temmuz Destanı'nın Yazıldığı Yerdi KARS

15 Temmuz darbe gecesi tankların ve askeri araçların sokakları abluka altına aldığı Kars'ta, hain girişime tanık olanlar üzerinden 8 yıl geçmesine rağmen yaşananları unutamıyor.

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişimi sırasında 16 tank, 25 zırhlı araç ve 11 askeri kamyonun kuşattığı Kars, İstanbul ve Ankara’dan sonra askeri araçların en fazla sokağa çıktığı il oldu.

Doğu’da 15 Temmuz destanın yazıldığı yer olan Kars, hain darbe girişimine cansiperane direnerek bir destan yazdı. 15 Temmuz hain darbe girişiminde İstanbul ve Ankara’dan sonra en fazla tankın sokağa çıktığı il Kars’tı. Serhat Kars’ın yiğitleri korkusuzca tanklara engel oldular. Dönemin Ak Parti İl Başkanı Adem Çalkın, İl Emniyet Müdürü Faruk Karaduman ve İstihbarat Şube Müdürü İbrahim Etem’in korkusuz ve kararlı mücadelesi ile halkın iradesi tanklara karşı galip geldi.

Çalkın, Karaduman ve Etem’in sokağa çıkın çağrılarının ardından Karslılar birçok noktada tankların ve darbeci askerin karşına çıktı. İl Emniyet Müdürü’nün telsizden yaptığı anons karanlık geceye darbe vuran çağrılar arasındaki yerini alırken, yine dönemin istihbarat şube müdürünün battaniyeleri ıslatıp tank paletlerine atması unutulmayan direnişler arasında yer aldı. Adem Çalkın’ın ise darbeci komutanlara karşı yaptığı ‘benim komutanım esir alınmış durumda, siz kime hizmet ediyorsunuz’ çıkışı ise vatandaşların direnişine güç kattı.

Karanlık gecede hemen her köşede tankların önünde direnen vatandaşları görmek mümkünken, sela sesleri ise aydınlığa çıkan karanlığa ışık tuttu.