DÜNYA Haber Girişi : 25 Temmuz 2024 16:12

İlklerin Şehri Ani Şaşırtmaya Devam Ediyor

İlklerin Şehri Ani Şaşırtmaya Devam Ediyor
İlklerin Şehri Ani'de Bir İlk Daha Gün Yüzüne Çıkarıldı.

İlklerin Şehri Ani Şaşırtmaya Devam Ediyor

İlklerin Şehri Ani'de Bir İlk Daha Gün Yüzüne Çıkarıldı. Türklerin Anadolu'da inşa ettiği ilk kaya mescidi olan Divin Kapısı Kaya Mescidi, törenle ziyarete açıldı.

UNESCO Dünya Miras Listesi'nde yer alan Ani Ören Yeri'nde, Kültür ve Turizm Bakanlığı Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü ile Kafkas Üniversitesi işbirliğinde yürütülen kazı çalışmalarında Anadolu'daki ilk Kaya Mescidi olduğu değerlendirilen mağara tespit edildi. Yapılan ince ve detaylı çalışmalarla gün yüzüne çıkarılan kaya mescidi düzenlenen törenle ziyaretçilere kapılarını açtı.

Türklerin Anadolu'da inşa ettiği ilk kaya mescidi olan Divin Kapısı Kaya Mescidi için açılış töreni düzenlendi. Kuran-ı Kerim Tilaveti okunmasıyla başlayan törene, Kars Valisi Ziya Polat, Belediye Başkanı Prof. Dr. Ötüken Senger, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Selçuk Ural, İl Kültür Müdürü Hayrettin Çetin,  Ani Ören Yeri Kazı Başkanı Doç. Dr. Muhammed Arslan kamu kurumlarının müdürleri ve davetliler katıldı.

Her yıl on binlerce yerli ve yabancı turiste ev sahipliği yapan Ani Örenyeri, her geçen gün yeni heyecanlar yaşatmaya devam ediyor. ‘Ani Bir Dünyadır ama Dünya Bir Ani Değil’ sözlerini her geçen gün daha da anlamlı kılan yeni Ani’deki yeni buluşlar misafirlerine yeni rotalar oluşturuyor.