TÜRKİYE Haber Girişi : 04 Temmuz 2024 14:50

Kağızman'da Sarı Altın Hasadı Başladı!

Kağızman'da Sarı Altın Hasadı Başladı!
Kağızman'ın meşhur lezzetlerinden olan  kayısı hasadı yüzleri güldürdü. 

Kağızman'da Sarı Altın Hasadı Başladı! 

 

Kağızman'ın meşhur lezzetlerinden olan  kayısı hasadı yüzleri güldürdü. 

 

Bu yıl yağmurların bolluğu ile birlikte hasat mevsimine başlanırken, üreticiler Türkiye'ye yetecek oranda kayısı olduğunu vurguladı.   Yurtdışına kadar birçok yere gönderilen Kağızman kayısısının diğer kayısılara göre en büyük farkı, aroması ve sofralık olması. 

 

Üreticiler “Kağızman’da kayısı çiçekleri açtığında böyle giderse bütün Türkiye’ye yetecek kayısımız var demiştik. Çok şükür öyle de oldu kayısımız bol ve fiyatı oldukça makul” diye konuştular. 

 

Kayısılar, vücut için önemli olan C vitamini açısından zengindir. C vitamini bağışıklık sistemini güçlendirir ve antioksidan özelliklere sahiptir. Kayısılarda bol miktarda beta-karoten bulunur. Beta-karoten vücutta A vitamini seviyelerini artırarak göz sağlığını ve deri sağlığını destekler. 

 

SİNDİRİM SİSTEMİNİ DÜZENLER 

 

Lif açısından zengin olan kayısılar sindirim sistemini düzenler ve sindirim sağlığını destekler. Ayrıca tokluk hissi sağlayarak kilo kontrolüne yardımcı olabilir. Kayısılarda bol miktarda beta-karoten bulunur. Beta-karoten vücutta A vitamini seviyelerini artırarak göz sağlığını ve deri sağlığını destekler.

 

Beta-karoten ve C vitamini, kayısının cilt sağlığı üzerinde olumlu etkiler sağlamasına yardımcı olur. Antioksidan özellikleri sayesinde cilt yaşlanmasını geciktirebilir.  Kayısılar içerdikleri potasyum, magnezyum, fosfor ve kalsiyum gibi minerallerle kemik sağlığı için önemli bir destek sağlar.