KARS Haber Girişi : 21 Kasım 2017 13:37

Kars Akademi ve Gençlik Merkezi Açıldı

Kars Akademi ve Gençlik Merkezi Açıldı
Kars İHH İnsani Yardım Derneği Gençlik ve Spor Bakanlığının Gençlik Projeleri Destek Programı Kapsamında 'Kars Akademi ve Gençlik Merkezi' açıldı
Kars Güncel-Kars İHH İnsani Yardım Derneği  ve Kars Akademi ve Gençlik Merkezi'nden yapılan açıklamada şöyle denildi.; "Kars İHH İnsani Yardım Derneği olarak Gençlik ve Spor Bakanlığının Gençlik Projeleri Destek Programı Kapsamında açtığımız "Kars Akademi ve Gençlik Merkezi" gençlerimizin enerjilerini atabileceği, boş vakitlerini değerlendirebileceği, sağlıklı yaşam için çeşitli spor aletlerinin bulunduğu sosyal aktivite salonu ve bilişim teknolojileri ile zenginleştirilmiş kütüphanesiyle hafta içi her gün açık olmakta ve faaliyetlerine devam etmektedir.

Gençlerimizin ilgi ve ihtiyaçları doğrultusunda "HER HAFTA BİR ETKİNLİK" sloganıyla çıktığımız bu yolda geçen haftaki etkinliğimiz "Gençler Masa Tenisi Turnuvası" gençlerimizin dostluk, kardeşlik duygularını perçinlemiştir.

Yaşadığımız sürece çeşitli nedenlerle yaralanmalarla veya hastalıklarla karşılaşmaktayız. Yaşamımızın çeşitli dönemlerinde, bulunduğumuz her ortamda kaza ve hastalanma riski taşımaktayız. Bu gibi durumlarla karşılaştığımızda, müdahalede bulunanların ilkyardım eğitimi almış olmaları, yaşamın sürdürülmesinde, sakatlanmaların önlenmesinde ve iyileşme sürecinin kısaltılmasında belirleyici rol oynamaktadır.

Derneğimiz tarafından gençlerimizde ilkyardım bilincinin geliştirilmesi, ilkyardım eğitimi almış kişilerin sayısının artırılması ve konuya gereken duyarlılığın gösterilmesi amacıyla ilkyardım konusunda bir eğitim çalışması başlatılmıştır. İlkyardım konusunda gençlerimizde bulunun eksik ya da yanlış bilgilerin giderilmesi veya güncelleştirilmesini amaçlamaktayız.

Kars Akademi ve Gençlik Merkezimizde sadece sosyal ve sportif faaliyetlerle değil aynı zamanda gençlerimizin eğitimleri yönünde onlara katkı sağlayacak eğitimler de planlamaktayız. Bu nedenle Kars Akademi ve Gençlik Merkezinde bu haftaki etkinliğimiz "İlkyardım ve Acil Müdahale Eğitimi"dir. Gençlerimizin İlkyardım konusunda bilinçlendirilmesine katkı sağlayacak olan bu eğitimin gerçekleşmesinde emeği geçen başta Kafkas Üniversitesi Öğretim Görevlisi Yrd. Doç. Dr. Mustafa Kemal ALTUNOĞLU ve emeği geçen tüm arkadaşlarıma teşekkürlerimi sunarım.

25.11.2017 cumartesi günü saat 17:00 ? 20:00 arasında gerçekleştireceğimiz "İlkyardım ve Acil Müdahale Eğitimi"ne katılım için Merkezimize gelebilirsiniz. Yaptığımız ve yapacağımız tüm etkinlikler ücretsiz olup tüm gençlerimiz davetlidir."

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.