KARS Haber Girişi : 13 Nisan 2020 11:40

Kars Belediyesi Dolmuş İhalesi İptal Edildi

Kars Belediyesi Dolmuş İhalesi İptal Edildi
Kars Belediyesi tarafından bugün saat 10:00'da yapılan kent merkezinde ki dolmuş hatları için 78 aracın hat işletim hakkı ihalesi katılımcı olmadığı için iptal edildi.
Kars Güncel- Kars Belediye Başkanlığı  tarafından kent merkezi genelinde belirlenen tüm dolmuş güzergahları için "66 adet küçük otobüs (6m) ve 12 adet midübüs (8-8,5m 'e çalıştırılma hakkı verilmek üzere, Hat işletim süresi, 13.04.2020 ilk seferle başlayıp 13.04.2030 son seferle bitecektir.10 yıl kira muhammen bedeli toplam KDV hariç 7.020.000-TL olup, Geçici teminat tutarı 210.600.00TL" bedelle 78 aracın 120 ay süre ile dolmuş hat işletim hakkı verilmesi ihalesi bugün saat 10:00'da Kars Belediyesi'nde gerçekleştirildi.

Dolmuşçu esnafının da hazır bulunduğu ihaleye teklif veren bir firmanın olduğu ve yapılan ihale evrak incelemesinde gerekli şartları taşımadığından dolayı edinilen bilgiye göre ihale ikinci bir tarihte yapılmak üzere ertelendi.

Başkan Bilgen Dolmuş İhalesiyle Sorunu Çözmekte Kararlı
Geçtiğimiz aylarda Kars Belediye Başkanı Ayhan Bilgen konuyla ilgili yaptığı açıklamalarda; "Dolmuş hatlarının süresiz bir hak kazanımı olduğu gibi bir kabül var şehirde, böyle bir şey mümkün değil.  Daha önceki belediye başkanının kendilerine bir belge verdiğini iddia ediyorlar ve bu haklarının sonsuza dek süresiz tahsis olduğunu iddia ediyorlar. Belediye mevzuatında böyle birşey asla mümkün değil, süresiz hiç bir ihale veremez belediye süresiz hiç bir hat kullanımı olamaz. Bu süreler kanunda daha önceden 30 yıllık 20 yıllık tahsisler yapılırken ama kanunda kısıtlanıyor şimdi üst sınır 10. Dolayısıyla bizde hatlarla ilgili de üst sınırı dikkate alarak süresi bitenlerle ilgili yeni bir ihaleye çıkacağız.  Eğer bunlara rağmen bu sorun devam ederse biz kararlı bir biçimde ihaleye çıkarak ikinci ihalede herkesin kendisinin girebileceği bir ihale olabilir. Biz istiyoruz ki birinci ihalede dolmuşçu esnafı kooparatif olarak gelip girsinler bu ihaleye. Buradan sesleniyorum ihale süreciyle ilgili olarak engellemek sabote etmek gibi bir şey olmayacak ve kimse kaba güce tutum içerisine girmezse hepimiz doğru bir şeyi gerçekleştirmiş olacağız." ifadelerine yer vermişti.

Dolmuşçular Yüklü Miktarda Ödediğimiz Paralarla Hatlar Bize Tahsis Edildi İddiaları
Dolmuşçu esnafı ise söz konusu dolmuş hatları konusunda kendilerine önceki dönemlerde süresiz tahsis edildiği, dolmuş hatlarına büyük miktarlarda ücretler ödediklerini, bu ödeme miktarlarının ise bankalar aracılığıyla kredi kullandırılarak yüklü miktarlarda borç altında olduklarını ve bir çok hat plakasının da banka kredileri nedeniyle ipotekli olduğunu, kendilerinde avukatları aracılığıyla karşı dava açtıklarını belirttiler.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.