KARSHaber Girişi : 07 Şubat 2025 17:58

Kars'ta Dolmuşa Zam Geldi, Belediye 'Bizimle Alakası Yok' Dedi

Kars'ta Dolmuşa Zam Geldi, Belediye 'Bizimle Alakası Yok' Dedi
Kars'ta şehir içi dolmuş ücretlerine yüzde 25, taksi ücretlerine de yüzde 30 zam yapıldı.

Kars'ta Dolmuşa Zam Geldi, Belediye 'Bizimle Alakası Yok' Dedi

Kars'ta şehir içi dolmuş ücretlerine yüzde 25, taksi ücretlerine de yüzde 30 zam yapıldı.

Şehir içi dolmuş ücretleri 2024 yılında tam ücret 20 lira öğrenci ücreti ise 15 liraydı. 2025 yılında yeni zamla birlikte tam ücret 25 lira, öğrenci ücreti ise 20 lira olurken, taksi İndi bindi ücreti 100 TL'den 130 TL'ye çıktı.

Vatandaşların zamlara tepki göstermesi sonrası Kars Belediyesi duruma açıklık getirerek, yapılan zamlarla belediyenin herhangi bir ilgisinin bulunmadığını belirtti. Belediye tarafından fiyat artışlarının Kars Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanlığı ile Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanlığı tarafından belirlendiği duyurusu yapıldı.


Belediyeden yapılan açıklamada, dolmuş fiyatlarının “5362 Sayılı Esnaf ve Sanatkârlar Meslek Kuruluşları Kanunu’nun 62. Maddesi” gereğince ilgili meslek kuruluşları tarafından düzenlendiği ifade edildi. Belediye yetkilileri, vatandaşların konu hakkında detaylı bilgi almak için Kars Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanlığı ile Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanlığı’na başvurmaları gerektiğini belirtti.

Vatandaşların ulaşım maliyetlerindeki artışa tepki gösterdiği gözlemlenirken, belediyenin bu konuda herhangi bir müdahale yetkisinin olmadığı vurgulandı. Açıklamada, “Anlayışınız için teşekkür eder, güvenli yolculuklar dileriz” ifadelerine yer verildi.