KARS Haber Girişi : 29 Eylül 2024 21:07

Kars'ta Musluklardan Hava Geliyor!

Kars'ta Musluklardan Hava Geliyor!
Kars'ta bir türlü çözülemeyen su kesintileri vatandaşı canından bezdirdi.

Kars'ta Musluklardan Hava Geliyor!

Kars'ta bir türlü çözülemeyen su kesintileri vatandaşı canından bezdirdi.

Belediye tarafından haber verilmeden saatlerce süren su kesintileri gündelik işleri aksayan vatandaşı çileden çıkardı.

Kars’ta yaz aylarında artan su tüketimi ve düşen basınç su problemlerini beraberinde getiriyor. Şehitler Mahallesi, Halitpaşa Mahalleleri başta olmak üzere kentin birçok mahallesinde neredeyse her gün yaşanan su kesintileri vatandaşların yaşamını zorlaştırırken, gündelik işleri de aksıyor.

SU KESİNTİLERİ UZUN SÜRÜYOR MAĞDURİYET ARTIYOR

Bazı mahallelerde sabah erken saatlerde kesilen suların akşam saatlerinde geldiğini kaydeden vatandaşlar, uzun süreli kesinti yaşanmasından şikâyetçi. Su kesintileri nedeniyle gündelik işlerinin aksadığını belirten vatandaşlar, kesintilerin saatlerce sürdüğünü belirterek yetkililere çözüm çağrısında bulundu.

“İHTİYAÇLARIMIZI KARŞILAYAMIYORUZ”

Su kesintileri nedeniyle mağdur olan vatandaşlar, “Uzun süredir bu durum değişmedi. Bu günlerde daha sık yaşadığımız su kesintileri hayatımızı olumsuz etkiliyor. Saat fark etmeden neredeyse her gün su kesintileriyle karşılaşıyoruz. İşin kötü yanı da su kesintileri yaşanırken belediye tarafından herhangi bir bilgilendirme yapılmazken, şikayetlerimizi anlatacak muhatap da bulamıyoruz. Bu nedenle mağduriyetimiz artıyor. Su arıza birimlerine ulaşmaya çalıştığımızda ise bağlanmak için uzun süre bekletiliyoruz ve sorunun şebekeden kaynaklandığını söylüyorlar. Bu konuda yetkililerin gerekli çalışmaları bir an önce tamamlaması gerekiyor” diye seslendiler.

Ayrıca, iki ayrı mahalle sakini iki farklı çeşmeden görüntü alarak akmayan suları çekip tepki gösterdiler.