Kars'ta Milli Teknoloji Hamlesi projesi kapsamında gençlerin teknoloji alanında kendilerini geliştirmeleri amacıyla hazırlanan 'Deneyap Atölyesi' hizmete açıldı.Kars'ta Teknoloji Üretecek Gençler İçin Deneyap Atölyesi Hizmete Açıldı
Kars Güncel- Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı, TÜBİTAK ve Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı arasında yapılan işbirliği ile aralarında Kars'ında bulunduğu 27 ilde 36 Deneyap Atölyesi yapımına başlanılmıştı.
Kars Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'ne bağlı Gençlik Merkezi tesisi içerisinde oluşturulan 'Deneyap Atölyesi' açılışı Teknofest etkinliğini ile koordineli olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın online katılımı ile gerçekleştirildi.
Açılış kurdelasının kesiminde Kars Vali/Belediye Başkanı Türker Öksüz, Gençlik ve Spor İl Müdürü Nedim Aslan ve Gençlik Merkezi üyelerince kesilerek gençlerin hizmetine sunuldu.
Deneyap Atölyeleri Hakkında
Türkiye’de gençlerin, özellikle teknoloji alanında gelişimlerine katkı sağlayan bu dört önemli kurumun katkıları ile Deneyap Türkiye hayata geçirilmiştir.
Deneyap Türkiye’nin temel amacı, ülkemizin kalkınması için olmazsa olmaz gördüğümüz Milli Teknoloji Hamlesinin itici gücünü oluşturacak, teknoloji üretme yetkinliği yüksek genç bireyler yetiştirmektir. Bu alanda ilgisi ve yeteneği olan gençlerimizin, yeterli imkânlar ve doğru yönlendirme ile çok büyük işler başarabilecek potansiyele sahip olduğuna inanıyor ve tüm Türkiye’de, geleceğin bilim insanları, araştırmacıları, girişimcileri olabilecek gençlerimizin bulunduğunu biliyoruz. Onları ülkemizin gelişimine katkı sağlayan, üretken, yenilikçi bireyler olma yolunda desteklemek üzere, 81 ilde Deneyap Teknoloji Atölyeleri kurmayı hedefliyoruz.
Deneyap Teknoloji Atölyelerinin eğitim modeli, iki yaş grubundaki öğrencilerin girişimcilik, yaratıcı düşünme, eleştirel düşünme, karmaşık problemleri çözme, etkili iletişim ve takım çalışması gibi becerileri kazanmalarına yönelik tasarlanmıştır. Deneyaplarda, ortaokul ve liseye başlangıç çağındaki gençlerimiz Tasarım ve Üretim, Robotik ve Kodlama, Elektronik Programlama ve Nesnelerin İnterneti, Nanoteknoloji ve Malzeme Bilimi, Havacılık ve Uzay Teknolojileri gibi toplam 11 başlıkta 36 ay süreli ücretsiz eğitimler almaktadırlar. 3 yıllık bu süreçte, hem temel teknoloji yetkinlikleri, hem özel ilgi alanlarında derinleşme, hem de proje üretme kabiliyeti elde etmektedirler.