Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Kars'taki tüm okullara gönderilen robotik kodlama setleri, okullara ulaştırıldı.
Robotik Kodlama Setleri Kars'taki Tüm Okullara Ulaştı!
Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Kars'taki tüm okullara gönderilen robotik kodlama setleri, okullara ulaştırıldı.
Setlerin amacına uygun kullanılabilmesi adına Kars İl Millî Eğitim Müdürlüğü tarafından planlanan ve tamamen gönüllülük esasına dayanan eğitimlere toplam 600 öğretmen müracaat etti. İlk aşamada il merkezi ve tüm ilçelerde 5 eğitim görevlisi ve bir eğitim yöneticisinin görev aldığı hizmet içi eğitim faaliyetine 450 öğretmen kabul edildi. Ayrıca Kars'ta öğretmen eğitimlerinin Nisan ve Mayıs ayları içinde çeşitli alanlarda devam edeceği duyuruldu.
Konuya ilişkin açıklama yapan Kars İl Milli Eğitim Müdürü Aydın Acay; “Bakanlığımız tarafından tüm okullara gönderilen robotik kodlama setlerinin amacına uygun kullanılabilmesi adına ilimiz genelinde başlatılan hizmet içi eğitime yoğun ilgi gösteren tüm öğretmenlerimize teşekkür ediyorum. Eğitimimizin ilk aşaması tamamlandı. Gönüllü olarak eğitime katılıp kendilerini geliştiren değerli öğretmenlerimizin edindikleri bilgileri alanlarında öğrencileri ile en yetkin şekilde kullanacaklardır.” dedi.
Robotik kodlama nedir ve ne işe yarar?
Robotik kodlama, genellikle makine ve kontrol sitemi, elektronik, bilgisayar ve uzay bilimlerinin her birini içerisinde barındıran ortak çalışma yerinde bütün gerekli olan yazılım kodları sayesinde makinelerin iletişim halde olmasını sağlamasıdır.
Robotik kodlama çocuğa ne kazandırır?
Kod Yazmayı Öğrenmenin Çocuklara Faydaları
Analitik düşünme becerileri kazandırır.
Olay veya durumlar arasındaki ilişkileri görebilmesini sağlar.
Yaratıcı düşünmesine yardımcı olur.
Problem çözme yeteneğini artırır.
Sistematik düşünmesini sağlar.
Makinaların çalışma mantığını kavramasına yardımcı olur.