EĞITIM Haber Girişi : 24 Nisan 2017 11:11

Sosyal Bilimlere Yeni Müdür Atandı

Sosyal Bilimlere Yeni Müdür Atandı
Sosyal Bilimler Enstitü Müdürlüğüne Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Y. Doç. Dr. Yaşar KOP atandı.
Kars Güncel-Kafkas Haber Ajansının haberine göre Sosyal Bilimler Enstitü Müdürlüğüne Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Y. Doç. Dr. Yaşar KOP atandı.

 Y. Doç. Dr. Yaşar KOP kimdir?

İlk, orta ve lise tahsilini doğum yeri olan Kars'ta tamamladı. Sonrasında Atatürk Üniversitesi Kazım Karabekir Eğitim Fakültesi Tarih Öğretmenliği'nden 1996 yılında mezun oldu. Aynı üniversitenin Sosyal Bilimler Enstitüsü Yakınçağ Bilim Dalı'nda "1828?1829 Osmanlı Rus Harbinde Kars ve Çevresi" isimli teziyle 1999 yılında yüksek lisansını tamamladı. Akabinde Marmara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Enstitüsü Sosyal Bilgiler Bilim Dalı'nda tarih 2009 Temmuz'unu gösterirken "İlköğretim 8. Sınıf Öğrencilerinin Ermeni Sorunu ile İlgili Görüşleri ve Bilgi Düzeyleri Üzerine Karşılaştırmalı Bir Araştırma: İstanbul ve Kars Örnekleri" isimli çalışmasıyla doktora derecesini aldı.

Kendisi 1996-2002 yılları arasında Kırşehir, Erzurum ve Kars'ta ortaokul ve liselerde gerek idarecilik ve gerekse Tarih Öğretmenliği yaptı. 2002 yılında Kafkas Üniversitesi Eğitim Fakültesi İlköğretim Bölümü Sosyal Bilgiler Anabilim Dalı'nda göreve başladı. Bir yıl sonra Marmara Üniversitesi Atatürk Eğitim Fakültesi Sosyal Bilgiler Anabilim Dalı'nda Araştırma Görevlisi olarak 2009 yılının sonuna kadar çalıştı.

Hâlihazırda Kafkas Üniversitesi Eğitim Fakültesi Sosyal Bilgiler Anabilim Dalı öğretim üyesi ve Tarih Eğitimi Anabilim Dalı Başkanı olarak akademik hayatına devam eden KOP'un, çalışma sahasını özellikle sosyal bilgiler eğitimi, tarih eğitimi ile başta Ermeni Meselesi olmak üzere hassas ve tartışmalı konular oluşturmaktadır.

Çok sayıda ulusal ve uluslararası makale ve bildirisi bulunan Y. Doç. Dr. Yaşar KOP'un özellikle bölgemizi de ilgilendiren birçok sayıda bağımsız ve/veya ortak yazarlı kitap ve kitap bölümüne de imza atmıştır. Onlardan bazıları şöyledir:

?          Dünden Bugüne Türk Ermeni İlişkileri

?          Sosyal Bilgilerin Temelleri/Sosyal Bilgiler Psikoloji İlişkisi

?          Farklı Ülkelerin Sosyal Bilgiler Öğretim Programları

?          Eğitim Bilimine Giriş/Eğitimin Tarihsel Temelleri

?          Âşık Lütfi Hayatı, Sanatı ve Hikâyeleri

?          Kars'ın Somut Olmayan Kültürel Mirası

?          Zamansız Mahşer: Sarıkamış

?          Âşıkların Diliyle Kars

?          Kars Yöresi Halk Bilimi Araştırmaları-I

?          6 Dilde, 7 Türk Lehçesinde Sarıkamış Harekâtı

Kaynak: KHA/ Bedir Altunok

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.