KARS Haber Girişi : 13 Eylül 2024 23:54

Yapılması 13 Yıl Sürdü, Bozulması 2 Yıl

Yapılması 13 Yıl Sürdü, Bozulması 2 Yıl
Kars-Kağızman karayolunun yapımı yaklaşık 13 yıl önce start aldı.

Yapılması 13 Yıl Sürdü, Bozulması 2 Yıl

Kars-Kağızman karayolunun yapımı yaklaşık 13 yıl önce start aldı. Bir türlü tamamlanamayan yolun biten kısımları ise ikinci yılına ulaşmadan bozulmaya başladı.

Karayolunun birçok kısmında göçüklerin meydana geldiği dikkat çekerken, bazı noktaların ise yamalarla kapatılmaya çalışıldığı gözden kaçmadı. Yolu koruma maksatlı inşa edilen heyelan önleyici koruma duvarındaki çatlaklar ve korumanın yola doğru sarkması ise sürücüleri en az heyelan kadar korkutmaya başladı.

Çatlakları saclarla kapayan yetkililer tehlikeyi görüntü olarak yok etmeye çalışsa da vatandaşlar olası bir göçük durumunun felakete dönüşebileceği hatırlatması yaparak, gerekli önlemlerin bir an evvel alınmasını istedi.

Öte yandan devletin yatırımlarının denetimsizlik nedeniyle heba edildiğine dikkat çeken vatandaşlar “Onca masraf edilerek yapılan bu hizmetler, denetimleri yapılmayınca maalesef bu noktaya geliyor. Yıllarca sabrederek beklediğimiz hizmetin sonunda böylesi yıkımlarla karşılaşmak oldukça üzücü. Yolun yapımı neden bu kadar uzun sürdü kısmını bir tarafa bıraktık, yapılanların derdine düştük. Yazık bu devletin, bu milletin parasına.” İfadeleriyle tepki gösterdiler.

Her yıl karayolunda yüzlerce ölümlü kazanın meydana geldiğinin ve bu kazalarda etkin sebeplerden başlıcasının yollardaki bozukluklar olduğunun altını çizen vatandaşlar, yetkililere ‘yapanlardan hesap sorun’ çağrısında bulundu.